Sportmasseur geeft een beenmassage

Niet alleen voor sporters

Ook als je spierpijn, of stijve, stramme spieren, danwel een pijnlijke rug hebt (of gewoon voor ontspanning), kun je bij een sportmasseur terecht. Zelf gebruik ik liever de term zorgmasseur. Dit geeft voor mij beter weer wat ik met mijn massages voor ogen heb. De mensen die bij mij komen zijn vaak geen sporters en voelen zich niet aangesproken bij sportmassage. Ze hebben meestal al langdurige pijn- en stijfheidsklachten en hebben al veel artsen en therapeuten bezocht.

Tijdens de intake bespreken we wat de klachten zijn en doe ik meestalenkele functietesten om te achterhalen welke spieren deze klachten veroorzaken. Hierna ga ik meteen masseren. Tijdens de massage zie en voel ik de reactie van de spieren en stel vaak nog wat extra vragen. De oorzaak blijkt dan soms op een heel ander plek te zitten. Ik masseer de pijnlijke plaats voor verlichting van de pijn en stijfheid en daarnaast ook het gebied dat de klachten veroorzaakt.

Wanneer kan een massage helpen?

Naast het verlagen van spierspanning bij spierpijn of stramheid kan massage ook pijnverlichtend en ontspannend zijn bij o.a. de volgende klachten of aandoeningen:
– Whiplash;
– Fibromyalgie;
– Spanningshoofdpijn;
– CVS;
– Stress of burn-out;
– Hoofdpijn of migraine;
– Restklachten na Corona;
– Bewegingsbeperkingen na b.v. een Frozen shoulder of operatie.

Meer informatie over de verschillende massages die ik geef vind je op de website DeZorgmasseur.nl

Is de massage pijnlijk?

Vaak hoor ik ervaringen dat sportmassage heel pijnlijk is. Ik streef ernaar dit zoveel mogelijk te voorkomen. Soms moet een hardnekkige verkleving stevig aangepakt worden maar dat zal nooit tijdens de eerste behandeling gebeuren. En als het op een gegeven ogenblik nodig is geef ik aan dat ik een bepaald punt intensiever ga masseren.

Na de eerste afspraak kijken we hoe jouw lichaam op de massage reageert. Sommige mensen reageren er sterker op dan andere. Ik begin bij niet-sportgerelateerde klachten dan ook nooit meteen met een hele intensieve massage. Bij de tweede afspraak vraag ik naar je ervaring en eventuele napijn. Op basis daarvan voer ik als het nodig is de intensiteit van de massage op.

Na de massage kun je verschillende dingen merken zoals bijvoorbeeld een beurs gevoel, vermoeidheid of een gevoel van spierpijn. Dit moet echter de tweede dag na de massage alweer flink verminderen en op de derde dag zo goed als verdwenen zijn. De klachten mogen nooit zo heftig zijn dat ze je beperken in je dagelijkse leven.
En na de massage geef ik het advies om goed water te drinken zodat de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Contra-indicaties

In het belang van jouw gezondheid masseer ik in de volgende situaties geen mensen met:

 • Koorts
 • Extreme vermoeidheid of uitputting
 • Besmettelijke huidziekten
 • Infectieziekten zoals griep of ernstige verkoudheid
 • Steenpuist (vanwege het grote besmettings- en uitbreidingsgevaar)
 • Onder invloed zijn van alcohol of andere drugs
 • Zeer slechte algemene gezondheidstoestand
 • Algemeen onwel zijn:
  • (nachtelijk) onverklaarbaar transpireren
  • onverklaarbaar gewichtsverlies
  • onverklaarbare vermoeidheid
  • duizeligheid
 • Overige onbekende pathologische afwijkingen

Ga niet volledig uit van wat hier beschreven staat, als je denkt dat je wel gemasseerd kan en wilt worden. Met schriftelijke toestemming van de (huis)arts kan in bovengenoemde situaties bekeken worden welke mogelijkheden er zijn.

Naast de hierboven genoemde omstandigheden zijn er klachten die van belang kunnen zijn en waar bij de massage rekening dient te worden gehouden. Deze klachten dus altijd melden voordat de massage begint. Hernia, multiple sclerose, trombose, spataderen, hartklachten, hypertensie, diabetes, artrose, zwangerschap, osteoporose, whiplash, uitputting, blessures.
Twijfel je of je een klacht moet melden? Doe het dan voor de zekerheid toch…

Massage en Corona

Bij de massages volg ik de leidraad van de het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs. Deze leidraad volgt de adviezen van de RIVM over ‘Veilig werken bij contactberoepen‘ maar heeft daarbij nog enkele toevoegingen specifiek voor masseurs.
Om verantwoord te kunnen masseren hanteer ik de richtlijnen zoals deze door de RIVM zijn opgesteld. Wil je deze doornemen voor je een afspraak maakt?
Richtlijnen voor het maken van een afspraak voor massage

Ontspannende massage na de training

Kom na je training heerlijk tot rust met een ontspannende massage! Mijn massagepraktijk ligt op 1 minuut lopen vanaf mijn trainingslocatie. Door een massage na je training is de kans op spierpijn een stuk minder en kun je na je inspanning even lekker ontspannen.

Afspraak maken

Via onderstaand formulier kun je meteen een afspraak maken.

Zie de pagina tarieven voor de actuele prijzen.