Pijn heeft altijd een verhaal…
Hierbij dat van mij. Dit geeft aan wat mij motiveert om mensen met klachten te willen helpen bij het verminderen van hun pijn of beter uit kunnen voeren van dagelijkse handelingen.

Whiplash

Op een zondagochtend in 1997 was ik met de auto onderweg naar Gorinchem. Toen we stilstonden voor een verkeerslicht reed een auto met  een snelheid van zo’n 60 kilometer per uur achterop de onze. Een flinke klap. Het gevolg voor mij was een Whiplash.

Tijdens de eerste jaren na het ongeval heb ik verschillende soorten therapie gehad. Na verloop van tijd vervaagde mijn hoop op volledig herstel en werd ik steeds minder actief. Ik was voor ca. 50% afgekeurd en heb in het begin nog geprobeerd te sporten maar na een tweede kleine aanrijding moest ik daar mee stoppen.

Fibromyalgie

In april 2021 heb ik de diagnose Fibromyalgie gekregen. De klachten die ik sinds 2005 had hebben nu eindelijk een naam. In 2014 testte ik negatief op test voor Fibromyalgie. Maar de verhalen van verschillende mensen die ik masseer waren zo herkenbaar dat ik dit jaar opnieuw een verwijzing aan heb gevraagd voor verder onderzoek. Nu was de score op de tenderpoints duidelijk aanwezig. Binnenkort ga ik nog een aanvullende scholing doen die speciaal gericht is op masseren bij Fibromyalgie.

Herstel in beweging

Het duurde 17 jaar voor ik in 2015 zover was om de stap naar de sportschool opnieuw te zetten. Eenmaal daar merkte ik dat oefeningen zwaar waren en ben ik mijn trainingsprogramma aan gaan passen. In kleine stapjes heb ik toegewerkt naar herstel en het sterker maken van de grote spiergroepen en verbeteren van mijn uithoudingsvermogen. Voorzichtig heb ik ook de kwetsbare spieren in mijn nek aangepakt.
Na enige tijd merkte ik vooruitgang. Ik kreeg meer energie en wilde proberen hoe mijn lichaam op hardlopen zou reageren. Ook dat ging goed zolang ik mijn grenzen in acht nam en heel rustig opbouwde. Ik voelde me energieker, vrolijker, mijn lichaam herstelde zich zelf beter en sneller na een terugval en mijn spierkracht en uithoudingsvermogen namen toe. Door de combinatie van sporten en het aanpassen van mijn voedingsgewoonten kon ik zo’n 30 kilo afvallen. Wat me verder motiveerde om deze leefstijl door te zetten.

Toen ik enkele jaren geleden op een punt aankwam waarop ik ging nadenken over mijn toekomst besloot ik een carrière switch te gaan maken. Mijn werk speelde zich mijn hele leven al achter de computer af en daar wilde ik verandering in brengen.
Sport, mensen helpen en mijn eigen ervaringen wilde ik gaan combineren. Deze wensen zijn samen gekomen nu ik als Medisch Fitnesstrainer, Fitnesstrainer Oncologie en Zorgmasseur werk. Mensen helpen met het verminderen van hun klachten, de dagelijkse bezigheden beter en zonder of met minder pijn uit te kunnen voeren, de kwaliteit en het plezier van het leven te verbeteren of begeleiden bij het gaan sporten of bewegen.

Sport was niet iets wat ik met veel enthousiasme deed voor mijn auto-ongeluk, ik had werkelijk nooit verwacht dit werk te gaan doen.
Maar wat geniet ik ervan om iemand weer soepel de trap op te zien lopen, of zonder pijn uit een stoel op te zien staan, of spanning in de schouders te verminderen of te horen dat pijnvrije nachten met door- en uitslapen nu weer mogelijk is!

Fitnesstrainer Oncologie

In 2020 heb ik de opleiding Finesstrainer Oncologie gevolgd als verdieping op mijn kennis in het trainen met kankersurvivors om weer kracht op te bouwen en andere bijwerkingen van deze nare ziekte te verminderen.
Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Trainen met kanker‘.

Sportmassage

Om meer kennis van de spieren en hun functie te krijgen ben ik in 2019 gestart met een opleiding voor Sportmasseur. Zo kan ik jouw oefeningen nog nauwkeuriger op de functie van de spier en op jouw doelen afstemmen. Masseren ben ik zo leuk gaan vinden dat ik mijn werkzaamheden hiermee uit heb gebreid. Daardoor kan ik bij de bewegingstrajecten ook een combinatie met massage aanbieden.
Sporten met aansluitend een ontspannende massage! Kijk voor de prijzen op de tarievenpagina.

Wil je weten of ik voor jou iets kan betekenen? Ik denk graag met je mee.
Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking/intake* kan ik je meer vertellen. Je kunt je aanmelden via het contactformulier, telefonisch of via WhattsApp (06-30056016).

Met hartelijke groet,
Margriet de Vries