Afbeelding met materialen die bij Medisch fitness gebruikt worden zoals een weegschaal en waterflesje

Eerste afspraak

We maken kennis en bespreken jouw klachten en wensen. Hierbij ligt de nadruk op je persoonlijke verhaal. Na dit gesprek heb ik een goed beeld van jouw mogelijkheden, beperkingen, de oorzaak van je klachten, wat je wilt verbeteren en jouw doelen.

Tweede afspraak

We gaan in 30 minuten enkele oefeningen doen die aansluiten bij de doelen die je tijdens de kennismaking hebt aangegeven. Je kunt dan kijken of mijn werkwijze bij jou past.
Als je besluit samen met mij een trainingstraject in te gaan is het mogelijk dat ik, in overleg met jou, contact opneem met jouw fysiotherapeut of andere zorgverlener voor meer informatie over je klachten.

Bovenstaande afspraken zijn gratis en vrijblijvend. Je kunt zonder kosten besluiten geen gebruik van mijn diensten te maken als je niet enthousiast bent.

Eerste training

Op basis van de doelen die je wilt behalen gaan we enkele nulmetingen doen. Deze zijn gebaseerd op de oefeningen die we eerder al een keer samen hebben gedaan zodat je al een beetje weet wat er van je wordt verwacht. De vervolgmetingen zijn dan betrouwbaarder. Door het meten kunnen we tijdens het trainingstraject jouw voortgang goed in de gaten houden en heb ik een indruk van je startniveau.
Ieder trainingstraject is maatwerk. Ik ga altijd uit van jouw specifieke situatie.
Na de metingen bespreken we deze kort en vervolgen we met een korte training. Aansluitend geef ik een globaal beeld van de trainingsopbouw die ik voor je in gedachten heb.

Wat kun je van mij verwachten

Als je met mij aan de slag wilt ga ik een schema opstellen met oefeningen die direct gerelateerd zijn aan jouw persoonlijke trainingsdoelen. Tijdens de eerste trainingen ga ik je grenzen zoeken en vervolgens gaan we deze in kleine stapjes verleggen. Er wordt niet gepusht op snelle resultaten want dat geeft bij ‘medisch’ trainen in veel gevallen juist een negatief effect op de klachten die je hebt.
Er zullen regelmatig tussenmetingen gedaan worden om jouw vorderingen te monitoren. Tussen de trainingen door kun je, bij voorkeur, via WhatsApp vragen stellen voor aanvullende begeleiding buiten de trainingen om.

Massage

Naast training is ontspanning van de spieren en ligamenten ook belangrijk. Als masseur kan ik een combinatie van bewegen en massage aanbieden. Bij klachten kunnen we snel op de situatie inspelen en de combinatie van verantwoord bewegen en massage helpen je snel weer op de been.

Een persoonlijk contact en vertrouwen staat bij mij voorop. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet.